Belföld

Gusztos: az SZDSZ nem készül koalícióra

Az SZDSZ sem minisztereket, sem államtitkárokat nem delegál az új kormányba - mondta Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes az SZDSZ frakcióülése után.

Az SZDSZ ügyvivői testülete hétfőn hajnalban döntött úgy, hogy támogatja Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfői jelölését. A frakcióból Gusztos Péter, Velkey Gábor, Béki Gabriella és Gulyás József nem támogatta Bajnai jelölését.

Külső szakemberek

A többség döntését tudomásul veszem és elfogadom – jelentett ki Gusztos Péter a kormányfői jelöléssel kapcsolatban. Nincs még döntés abban, hogy a héten mikor egyeztetnek újra a szocialistákkal – tette hozzá.

Az SZDSZ nem készül koalícióra, ezért sem minisztereket, sem államtitkárokat nem delegál az új kormányba – közölte Gusztos Péter, akinek állítását Bőhm András is megerősítette. Kiemelte azonban, az SZDSZ támogatja, hogy egy szakértői, válságkezelő típusú kormány alakuljon, melyet kívülről támogatnának. Elmondása szerint a legfontosabb tárcák betöltésére külső embereket várnak.

Fodor nem nyilatkozott

Béki Gabriella, aki szintén nem támogatta Bajnai kormányfői jelölését, az ülés után annyit mondott: egy hete van eldönteni, hogy támogatja-e a jelöltet. Lakos Imre a frakcióülés előtt újságíróknak azt mondta: az SZDSZ frakciója egységes. A frakcióülés után nem nyilatkozott sem Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, sem pedig Kóka János frakcióvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik