Belföld

A Fidesz nem tárgyal Bajnaival sem

A Fidesz nem tárgyal a most formálódó „illegitim kormánnyal és a mögötte álló MSZP-SZDSZ új koalícióval" – jelentette ki Navracsics Tibor.

A frakcióvezető felolvasta a Fidesz elnökségének állásfoglalását, amely szerint továbbra is kitartanak az új választások követelése mellett, mert csak ez hozhat megnyugvást, biztonságot és reményt Magyarország számára.

A Fidesz szerint Bajnai Gordon kinevezésével csak annyi történik, hogy az egyik üzletembert egy másik üzletember követi a miniszterelnöki székben, Magyarország továbbra is ugyanannak az üzleti a csoportnak a foglya marad – tette hozzá.

„Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg: néhány levitézlett politikus és két bukott párt paktuma nem helyettesítheti sok millió magyar választó döntését. Bajnai Gordon hivatalba lépése a reménytelenség meghosszabbítását jelenti az emberek számára. Akik tönkretették hazánkat, most egy gigantikus megszorító csomagot akarnak lenyomni az emberek torkán, akik nem tehetnek arról, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány a tönk szélére sodorta Magyarországot. A Fidesz ezért tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy a most formálódó illegitim kormánnyal és a mögötte álló MSZP-SZDSZ új koalícióval nem bocsátkozik tárgyalásba. Továbbra is kitartunk az új választások követelése mellett, mert csak ez hozhat megnyugvást, biztonságot és reményt Magyarország számára” – áll a Fidesz elnökségének közleményében.

A kormány szerint gyors lépések kellenek

A kormányszóvivői iroda közleménye szerint minden belpolitikai vitával vagy egymás elleni kampányolással elvesztegetett idő egyre mélyebb válságba taszíthatja az országot, minden eltékozolt hét pedig százmilliárd forintokba és munkahelyek ezreibe kerülhet.

“A pártok érdeke, a pártpolitikai csatározások nem írhatják felül az ország érdekét, amit jelenleg az azonnali és gyökeres változások jelentenek” – írták, hozzátéve: ehhez az kell, hogy a politikai bénultságot egy meghatározott feladattal, meghatározott időszakra megbízott válságkezelő kormány váltsa föl.

A válságkezelő kormány által az ország érdekét szolgáló gyors és határozott lépések végrehajtása mindaddig a legjobb megoldás Magyarország számára, amíg a válságkezelő program megvalósításához megvan “a parlament felelős többségének támogatása” – zárul a kormányszóvivői iroda közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik