Belföld

Tapolcát is hozta a Fidesz

Császár László 47 éves agrármérnököt, közgazdászt, a Fidesz-jelöltjét választották meg polgármesterré vasárnap Tapolcán. A Jobbik jelöltje végzett a harmadik helyen.

Imre László, a város jegyzője, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a tisztségért indult négy jelölt közül Császár László 3030 szavazatot kapott (az érvényes szavazatok 62,4 százalékát), míg a második helyen végzett MSZP-jelöltre, Lévai József vállalkozóra 1282-en (26,4 százalék) voksoltak.

Hozzátette: Szalkai Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjére 343-an (7,06 százalék) szavaztak, míg a függetlenként indult Fekete Mátyást 177-en (3,6 százalék) látták volna szívesen a polgármesteri poszton.

A névjegyzéken szereplő 13 ezer 977 választópolgár közül 4859-en mentek el szavazni (az érvényes szavazatok száma 4832 volt), ami 34,76 százalékos részvételi arányt jelent – tájékoztatott a jegyző, megjegyezve, hogy előzetes, hivatalosan még nem véglegesített adatokról van szó, de az eredmény már nem változhat.

A Veszprém megyei városban az eddigi, fideszes polgármester, Ács János decemberi halála miatt kellett időközi választást tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik