Belföld

Összeült az MSZP-frakció

Megkezdődött az MSZP-frakció ülése vasárnap este Budapesten. Képviselők folytatják a szombaton elkezdett tanácskozást a kormányfőjelölés miatt kialakult helyzetről.

A frakcióülésre eddig nem érkezett meg sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök, sem Bajnai Gordon lehetséges miniszterelnök-jelölt. Kiss Péter alelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Szekeres Imre elnökhelyettes már ott van a tanácskozáson. Az MTI tudósítójának becslése szerint a frakcióülésen lényegesen kevesebben vesznek részt, mint a szombat estin.

Az MTI információ szerint vasárnap már nem lesz hivatalos egyeztetés a kormányfőjelölt személyéről az MSZP és az SZDSZ tárgyalódelegációja között. A z SZDSZ ügyvivői testülete és parlamenti frakciója ugyancsak tanácskozik az este folyamán. Szombat esti szocialista frakcióülésen több mint 100 képviselő vett részt, de az ott történtekről senki nem kívánt nyilatkozni.

Lendvai Ildikó frakcióvezető mindössze annyit mondott, hogy a tárgyalások befejezése után nyilatkozik majd, és arra sem kívánt válaszolni, hogy vasárnap lesz-e hivatalos egyeztetés. Az MSZP országos elnökségnek szombati egész napos ülése után Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter neve merült fel lehetséges miniszterelnök-jelöltként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik