Belföld

Bíróság előtt a Révész Máriuszt megverő rendőrök

A vádirat ismertetésével megkezdődött annak a két rendőrnek a pere a Fővárosi Bíróságon pénteken, akik ellen Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő 2006. október 23-án történt megverése miatt emeltek vádat.

Cs. Attila rendőr főtörzsőrmestert különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják, amelyet szintén bűnsegédként követett el.
N. Attila rendőr őrnagyot hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják.

Gumibottal ütlegelés

Az ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, 2006. október 23-án este nem sokkal fél nyolc előtt a VII. kerületben, a Rákóczi úton a Síp utcánál a rendőri intézkedést számon kérő Révész Máriuszt behúzták az ott felállt rendőri sorfal mögé. A sértettet a civilek elől lezárt, kizárólag a rendőrök által ellenőrzött területen három-négy ismeretlen rendőr körbeállta és gumibottal ütlegelte.

Révész Máriusz a rá mért 14 ütés hatására nyolc napon belül és azon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: a politikus fejbőre és szája felrepedt, jobb lapockája eltörött.

Végignézte a verést

A vád szerint az elsőrendű vádlott, Cs. Attila látta és végignézte a verést, tisztában volt azzal, hogy társai súlyos jogsértés követnek el. A szolgálati szabályzat által előírt intézkedési kötelezettségét szándékosan elmulasztotta, erősítette a bántalmazók szándékát – mondta az ügyész.

Mint elhangzott, a másodrendű vádlott, N. Attila látta a Révész Máriuszra mért utolsó ütést, s azt is, hogy a sértettet megverték. A vád szerint N. Attila szintén elmulasztotta a szolgálati szabályzatban előírt kötelezettségét, az elöljáró rendőr a bántalmazók azonosítása érdekében nem intézkedett.

Révész Máriusz a bántalmazását követően ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést hivatali eljárásban történt bántalmazás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt.
A tárgyalást elnapolták, a per április 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik