Belföld

Újra egyeztet az MSZP és az SZDSZ

Csütörtök délután egy óra körül megkezdődött az MSZP és az SZDSZ közötti újabb, harmadik hivatalos egyeztetés a Parlamentben.

A szocialistákat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Simon Gábor választmányi elnök képviseli. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető és Horn Gábor ügyvivő vesz részt a megbeszélésen.

A legutóbbi, keddi hivatalos egyeztetést követően a felek nem nyilatkoztak a sajtónak. Még aznap délután jelentette be az MSZP elnökségi ülését követően Gyurcsány Ferenc, hogy az MSZP három miniszterelnök-jelöltje Surányi György volt jegybankelnök, Glatz Ferenc akadémikus és Vértes András, a GKI elnöke. Az SZDSZ szerdán jelentette be hivatalosan, hogy a három jelölt közül Surányi Györgyöt tudják támogatni.

Az egyeztetésre tartó Horn Gábor az újságírók azon kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy Surányi azt mondta: nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget, azt válaszolta: „meg kell nézni, hogy vannak-e más, ilyen kaliberű megoldások”. Bármibe természetesen nem tudunk belemenni, de amíg lehet, folytatjuk az egyeztetést – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik