Belföld

Többletforrás az M3-as zajvédőjéhez

Kibővítik az újpesti Volán-pályaudvart, zajvédő falat kap az M3-as bevezetője és vonaljeggyel lehet utazni a kistarcsai kórházhoz – döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A jövő hónap közepétől kiegészítő jegy nélkül, BKV-bérlettel és -jeggyel lehet közlekedni a kistarcsai kórházhoz. A közgyűlés többsége utólag hozzájárult ahhoz is, hogy az Újpest-Városkapu térségben kibővítsék a Volánbusz-megállót. A cég a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő területen tervezett bővítéshez már korábban európai uniós pályázatot nyújtott be az építési költségek egy részére.

Túlnyomó többséggel támogatta a közgyűlés, hogy az M3-as út bevezető szakaszán tervezett zajvédő falhoz többletforrást biztosítsanak. A hiányzó százmillió forintokat különböző ingatlanok eladásából teremtenék elő. Balogh Pál (MSZP) rámutatott arra, hogy a monopolhelyzetben lévő kivitelező monopolárakat állapított meg. Megjegyezte, hogy a négy évvel korábbi értékbecslés alapján jelzett árak szükségszerűen módosításra szorulnak.

Földesi Gyula (Fidesz) szorgalmazta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán is mielőbb építsék ki a zajvédő falat, amelynek hiányát az ombudsman alkotmánysértő helyzetnek nyilvánította. Hagyó Miklós jelezte, hogy ez ügyben uniós támogatást nem kaptak, a főváros költségvetésében azonban szerepeltetni fogják ezt a feladatot. Minden képviselő támogatta a Rákoskeresztúr központját az Örs vezér térrel összekötő buszfolyosó, -sáv kialakításáról hozott korábbi döntés módosítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik