Belföld

Surányi már nem tekinti magát jelöltnek

Fideszes támogatás híján nem tekinti magát miniszterelnök-jelöltnek Surányi György; ezt maga az érintett nyilatkozta, így nem maradt olyan jelölt, akit egynél több párt támogat.

Szerdai nyilatkozatából egyértelműen következik: nem tekinthető kormányfő-jelöltnek – nyilatkozta a nol.hu-nak Surányi György az MSZP és az SZDSZ által is támogatott miniszterelnökjelölt.

A jegybank egykori elnöke csütörtökön Brüsszelben nyilatkozva azt mondta: végtelenül megtisztelőnek és – a felelősséggel tisztában lévén – egyben súlyosan nyomasztónak tartja, hogy a neve egyáltalán szóba került miniszterelnök-jelöltként.

Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha tőlük nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását.
Ez a támogatás nyilvánvalóan nem alakult ki, ezért – mondta Surányi György – ő nem is tekinthető jelöltnek.

Surányi visszalépésével jelenleg nincs konszenzusos jelölt, mert az MSZP másik két embere: Glatz Ferenc és Vértes András a szabad demokratáknak nem fogadható el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik