Belföld

Megtorlásra készültek a konditermi verekedők

Egy futballmérkőzésen történt verekedésben életveszélyes sérülést szenvedett férfi miatt ment be egy csoport szerdán az Üllői út és a Vas Gereben utca sarkán lévő edzőterembe, hogy ott sérelmüket megtorolják.

A rendőrség szerda este névtelen bejelentést kapott arról, hogy a helyszín közelében egy benzinkútnál 20-25 fős, kopasz, kigyúrt emberekből álló társaság kardokkal, késekkel indult el egy sportkomplexum felé. A rendőrök a helyszínre érve előbb egy hatfős csoportot igazoltattak, majd további kilenc embert. Az edzőteremből kijövők egyebek mellett szamurájkardot, gázspray-t, acélsodronyt dobtak el, amint meglátták a járőröket.

A csoport egy testvérpárt keresett, amely rendszeresen járt a sportlétesítménybe, ám ezúttal nem volt ott. Miután a csoport tagjai nem találták őket az edzőteremben, az öltözőszekrényt kezdték el rongálni. Az őket kérdőre vonó alkalmazottakra rátámadtak, két alkalmazott ennek során könnyű sérüléseket szenvedett.

A csoport a rendőrség eddigi információi szerint egy szerda délutáni futballmérkőzésen történt verekedést próbált megtorolni. A délutáni verekedés során egy ember életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, ő jelenleg is életveszélyes állapotban kórházban van.

A rendőrség a csoport 15 tagja ellen garázdaság miatt indított eljárást, ők szabadlábon védekeznek. Az eddigi adatok szerint 17 fős volt a csoport, két embernek sikerült elmenekülnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik