Belföld

Gyurcsány bedob egy új nevet

Már csütörtökön tárgyalhat az MSZP és az SZDSZ egy új, eddig meg nem nevezett miniszterelnök-jelöltről - tudta meg szocialista forrásból az MTI.

A Surányi György bejelentése nyomán kialakult helyzetben új névre van szükség, mivel az MSZP elnökségének kedden bejelentett listájáról – Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András – csak a korábbi jegybankelnök volt elfogadható az SZDSZ-nek.

Az MSZP-frakció szerdán amellett foglalt állást, hogy mindhármukat támogatnák, de többen jelezték: el kell kezdeni gondolkodni további jelöltekről arra az esetre, ha Surányi György nem vállalná.

sajnálják

Az SZDSZ sajnálattal vette tudomásul, hogy Surányi György nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget – mondta Fodor Gábor.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az MSZP és az SZDSZ csütörtök kora délutáni egyeztetése előtt annyit mondott: „meg kell nézni, hogy vannak-e más, ilyen kaliberű megoldások”. Bármibe természetesen nem tudunk belemenni, de amíg lehet, folytatjuk az egyeztetést – tette hozzá.

Az MTI információi szerint az új személy Gyurcsány Ferenc javaslata, aki az elmúlt napok egyeztetésein elhangzottakat is figyelembe véve próbálja meg feloldani a kialakult helyzetet.
Pénteken reggel előbb az MSZP elnöksége, majd a szabad demokrata ügyvivői testület, azután pedig a szocialista frakció is ülésezik – tudta meg az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik