Belföld

Elfogták a MOM parki kamikázét?

Elfogtak egy férfit a rendőrök, aki összefüggésbe hozható azzal a január elején történt bűncselekménnyel, amikor a MOM Park egyik kávézójának kirakatába szándékosan belevezettek egy autót, majd felgyújtották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) január 5-én kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy egy férfi a személyautóval behajtott a főváros XII. kerületében a MOM Park egyik kávézójának kirakatába, majd miután a gépkocsit felgyújtotta, átült egy másik autóba, és társával együtt elmenekült a helyszínről. A menekülő autó feltűnt a járőröző rendőröknek, akik ellenőrizni akarták a kocsit, de az nem állt meg, ezért üldözőbe vették. A két férfinak az autópályára érve azonban sikerült elmenekülnie a rendőrök elől.

Miután az elkövető felgyújtotta a kocsiját, az épület automata tűzoltó berendezése azonnal működésbe lépett, így a tűz nem terjedt el. Csupán a gépkocsi utastere égett ki, a kávézó berendezése pedig a vízsugár miatt rongálódott meg. A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik