Belföld

Közösen módosítanák a fővárosi költségvetést

Közös indítványt nyújt be az MSZP- és az SZDSZ-frakció a Fővárosi Önkormányzat 531 milliárd forintos költségvetés-tervezetének módosítására, 2,1 milliárdos belső átcsoportosítására - ezt a képviselőcsoportok vezetői jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon.

Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) elmondta, hogy a koalíciós frakciók egyetértettek a módosítással, és készek arra is, hogy ha kezdeményezésre csütörtökön a Fővárosi Közgyűlésben napirendre kerül a költségvetés, mind a 33-an megszavazzák azt. A büdzsé elfogadásához ennél eggyel több szavazatra van szükség. A frakcióvezetők azt remélik, hogy az ellenzékkel zajló költségvetési egyeztetés elvezet majd addig, hogy konszenzussal fogadhatják el a főváros költségvetését. Pozitív dolognak tartják, hogy az egyeztetéseken az MDF szakmai jellegű felvetéseket tesz.

A költségvetés szerkezetét módosító konkrét javaslat azonban még nem érkezett az ellenzéktől – jegyezte meg John Emese. Steiner Pál leszögezte, hogy szerinte a Fidesz csak időhúzásra játszik, ezt jelzi számára az is, hogy – mint mondta – Tarlós István teljesen felkészületlenül, az anyagok áttanulmányozása, illetve szakértők nélkül vesz részt az egyeztetéseken. Ezeken többnyire politikai kijelentéseket tesz, például a másfél év múlva esedékes kérdéssel, a főpolgármester-jelöléssel foglalkozik – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik