Belföld

Szinte mindenki hibázott Tatárszentgyörgyön

Több fegyelmi vizsgálat is indult a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében, mivel a kormányfő számára készült minisztériumi jelentésekből az derült ki, hogy az eljárásban a rendőri, az egészségügyi és a tűzoltó közreműködők között vannak, akik hibát követtek el - értesült az MTI kormányzati forrásból szerdán.

Gyurcsány Ferenc a tatárszentgyörgyi gyilkosság után két nappal, az országos rendőr-főkapitánnyal és a rendészeti miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról: megbízta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát, hogy kérjen közvetlen tájékoztatást az érintett tárcák – az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti – vezetőitől a történtekről. A kormányfő akkor azt mondta: ezek alapján értékelik majd, hogy történt-e szakmai hiba. A jelentéseket szerdán tárgyalta a kormány.

Az MTI információi szerint a jelentések megállapították: mindkét mentő az elvárhatónál hosszabb idő alatt ért Tatárszentgyörgyre, a helyszínen pedig a tűzvizsgáló vélhetően nem a kellő felkészültséggel és körültekintéssel vizsgálta, illetve állapította meg a tűz okát, ezért fegyelmi vizsgálat indult ellene.
Hibáztak a helyszíni szemlét, illetve az adatgyűjtést végző rendőrök is, amiért a végig a helyszínen tartózkodó bűnügyi osztályvezető ellen indítottak fegyelmi eljárást – értesült az MTI.

A távirati iroda úgy tudja: az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti miniszter több intézkedést is tett a vizsgálat eredménye nyomán. Gyenesei István önkormányzati miniszter például rendkívüli vizsgálatot rendelt el a tűzvizsgálatok országos szakmai értékelése érdekében, Draskovics Tibor rendészeti miniszter pedig többek közt felülvizsgáltatja azt, miként lehet megoldani, hogy a helyszíni szemléken újra legyen rendőrorvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik