Belföld

Folytatódik a Zuschlag-per

Zuschlag János meghallgatásával folytatódik az egykori szocialista politikus és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása ma Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A Fodor Endre vezette bírói tanács immár az ötödik napon fogja meghallgatni az ügy elsőrendű vádlottját. Zuschlag János eddigi vallomása során elismerte, hogy négy fiktív – valós tagsággal nem rendelkező – egyesület hoztak létre, amelyek az ifjúsági tárca, a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Civil Alap pályázatain is indultak.

Az elnyert támogatásokból pedig a Fiatal Baloldal programjait valósították meg. A különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolt Zuschlag János meghallgatása során utalt rá, hogy vallomásában beszél majd a kiskunhalasi MSZP szervezet finanszírozásáról is.

Zuschlag János – aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt – 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Ügyében egy rutinellenőrzés után indult a nyomozás. Ennek eredményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több civil szervezet pályázatokon nyert támogatásainak felhasználása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik