Belföld

Felmentheti a bíróság a “Fényevőt”

Felmentő ítélet születhet a Fényevőként elhíresült F. László perében: az ügyészség indítványozta az egykori életmód-tanácsadó felmentését a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének vádja alól - olvasható a szerdai Népszavában.

Az orvos szakértők szerint egyértelmű a vádlott kóros tudatzavara, amely kizárja büntethetőségét. A védő azt is szeretné, ha védencét polgári körülmények között gyógykezelnék tovább – írta a napilap a Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásáról szóló beszámolójában.

A tavaly novemberi első tárgyaláson már a vád képviselője is azon az állásponton volt, hogy a férfi élettársa haláláért nem vonható felelősségre, mert “le­gyengült állapota és tudathasadása miatt nem észlelhette”, hogy tettével a 36 éves anya halálát okozza. Ez utóbbi megállapítást orvos szakértők is alátámasztották – tette hozzá.

A 38 éves családapát azzal vádolják, hogy kiéheztette alig kétéves gyermekét és terhes élettársát, aki kóros fogyása miatt meg is halt, elveszítve tizennégy hetes magzatát – emlékeztetett a Népszava. A férfi március 9-én beszél az utolsó szó jogán – derül ki a napilapból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik