Belföld

Elengedték az Operabál ellen tüntetőket

Szabadlábon védekezhet az a hét ember, akit az Operabál idején a budapesti Operaház előtt demonstrálók közül állítottak elő.

Az ATTAC Magyarország Egyesület és a Dolgozói Aktív Centrum (DAC) Baráti Kör szervezett utcabált szombaton az Operaház épületével szemben lévő oldalon, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a társadalmi igazságtalanságokra. A résztvevők közül öt embert garázdaság miatt állítottak elő, azután, hogy a tüntetésen megjelent tömegből harmincan-negyvenen, a színpadon elhangzott felszólításra, átvonultak az Andrássy úton az Operaház elé és be akartak menni a rendezvényre.

Hiányos volt az öltözéke (fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA!

Hiányos volt az öltözéke (fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

Miután az Operabál szervezői arról tájékoztatták a rendőrséget, hogy a csoport akadályozza a zárt körű rendezvény menetét, a demonstráció biztosítására kivezényelt rendőrök távozásra szólították fel őket. A csoport a rendőri felszólítás ellenére sem távozott, ezután a rendőrök visszaszorították őket az Operaház közvetlen előteréből a Dalszínház utcáig, s öt embert előállítottak közülük.

Személyazonosságának megállapításához előállítottak továbbá egy férfit, aki közízlést sértő, hiányos öltözetben felállt az épület lépcsőjére és az épületbe is bement. Bűncselekmény elkövetésének gyanújával állítottak elő egy nőt, aki az Andrássy úton közlekedő autók között kelt át az út túloldalára, s a vele szemben intézkedő rendőrt lökdöste és felé rúgott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik