Belföld

Az iskolaigazgató szexképeit terjesztették Kenderesen

Magáról és barátnőjéről készített szexképeket mentett el egy kenderesi iskolaigazgató a munkahelyi számítógépére, amelyet azonban ismeretlenek feltörtek, a fotókat letöltötték és sokszorosítva terjesztették - adta hírül kedden a Szoljon.hu.

Az ügyben személyes adattal való visszaélés vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita megerősítette, hogy az eset kárvallottja még korábban feljelentést tett a karcagi rendőrkapitányságon, amely elfogultságra hivatkozva tovább adta az ügyet, így a tiszafüredi kapitányság folytatja a nyomozást. A sajtószóvivő hozzátette: még tart az adatgyűjtés, zajlanak a meghallgatások, ezért az esetről nem ad bővebb felvilágosítást a rendőrség.

A Szolnok megyei hírportál információi szerint a szakiskola igazgatója tavaly novemberben tette fel munkahelyi számítógépére azokat a felvételeket, amelyeken a barátnőjével szerepel intim helyzetekben. A gépet valaki feltörte, és letöltötte, majd sokszorosította és a postaládákba bedobva szétszórta a városban a fotókat – írja a Szoljon.hu. Amikor kipattant a botrány, az igazgató összehívta munkatársait és beavatta őket az ügybe.

A képek egy névtelen levél kíséretében eljutottak a helyi képviselő-testület tagjaihoz is, akik vizsgálatot indítottak, mivel az intézmény önkormányzati fenntartású. A munkáltató felajánlotta a közös megegyezéssel való szakítást. Miután az igazgató azt nem fogadta el, a testület azonnali hatállyal visszavonta a kinevezését, és megbízott vezetőt állított az iskola élére. A leváltott igazgató szakoktatóként továbbra is az iskola alkalmazottja maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik