Belföld

DNS-vizsgálatok miatt nincs meg Nóri gyilkosa

Több személy DNS-ét kell elemezni a kiskunlacházi gyilkosság nyomozásában, emiatt húzódik több hónapja a nyomozás - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány.

A főkapitányt arról kérdezték, mi az oka annak, hogy a több hónapja Kiskunlacházán történt erőszak és gyilkosság ügyében még ma is tart a DNS-vizsgálat, miközben a Dunába esett francia diáklány ügyében két nap alatt elvégezték a vizsgálatot.

A kiskunlacházi ügyben több személy DNS-vizsgálatáról van szó, és folyamatosan bővül a kör. Amíg ezek a vizsgálatok nincsenek befejezve, addig nem lehet megnyugtató módon nyilatkozni arról, hogy azok között kell-e keresni az elkövetőt, akiknek a DNS-mintáját a nyomozóhatóság elküldte vizsgálatra – jelentette ki a főkapitány.

Hozzátette: ha ebben a körben nem találják meg a tetteseket, akkor “tovább kell menni”, és akkor “eljön az ideje annak is, hogy adott esetben díjkitűzést kell tenni”.

Mint mondta, nagy erőkkel folyik a nyomozás. A polgármesterrel kétszer is találkozott és tájékoztatta a nyomozás állásáról. Támogatják a felvetését a körzeti megbízottak létszámának neveléséről, ha ennek a feltételeit az önkormányzat segít kialakítani – amire a polgármester erre ígéretet tett. Konzultáltak a térfigyelőrendszer kiépítéséről is, valamint Bencze József soron kívül egy szolgálati gépkocsit adott a helyi polgárőrségnek.

Tavaly november 23-án egy tizennégy éves kislányt öltek meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik