Belföld

Grazba szállították a veszprémi késelőket

Grazba szállították a veszprémi kézilabdázók elleni, gyilkossággal végződött késelés két magyar gyanúsítottját. A szerb külügyminiszter tagadja, hogy paramilitáris egységek tartanának Magyarországra, hogy bosszút álljanak a megszúrt szerb kézilabdásért.

A stájerországi tartományi rendőrkapitányság ügyeletese nem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni arról, hogy a kiadatásra mikor kerülhet sor, de azt megjegyezte, hogy „az érintett szervek nyilván a lehető leggyorsabban bonyolítják majd le a szükséges eljárást”.

Nemzetközi elfogatóparancs

Az őrizetbe vétel körülményeiről elmondta, hogy a magyar rendőrség részéről vasárnap este, fél kilenc tájban kapták meg a nemzetközi elfogatóparancsot. Nem sokkal később, az A2-es déli autópályán, Bad Blumau közelében felfigyeltek arra az Olaszország felé haladó gépkocsira, amelynek a típusa és a rendszáma a magyar rendőrség által megadott információk között szerepelt. A járművet feltartóztatták.

A volán mögött egy nő ült, mellette az a férfi, akiről később kiderült, hogy azonos az egyik körözött személlyel (a veszprémi rendőrség éjszakai tájékoztatója szerint a 31 éves Raffael Sándorról van szó). Egy harmadik személy is tartózkodott a járműben, aki ellen szintén elfogatóparancs volt érvényben.

Mindkét férfi büntetett előéletű

Az őrizetbe vetteket először a hartbergi autópálya-rendőrségre szállították be, ahol megkezdődött a kihallgatásuk. Az ügyeletes megjegyezte, hogy mindkét férfi büntetett előéletű.
Veszprémben, a Patrióta Bárban szórakozott az MKB Veszprém kézilabdacsapatának több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesicet pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

Nem jönnek paramilitáris egységek?

A szerb külügyminiszter teljes képtelenségnek tartja azokat a találgatásokat, amelyek szeirnt paramilitáris egységek jönnének Magyarországra bosszút állni a megszúrt szerb kézilabdajátékosért. A szerb diplomácia vezetője hangsúlyozta: Szerbiában nincsenek paramilitáris erők, és nem is lesznek ilyenek.

Egy sporttal foglalkozó romániai hírportál vasárnap arról írt, hogy a Veszprémben megsebesült szerb kézilabdás, Zarko Sesum apja, Magyarországra készül, bosszút állni fia támadóin. Mivel a szerbek körében nagy felháborodást keltett a veszprémi eset, az apa az egykori balkáni harcokban félkatonai szervezetet irányító, néhai Arkan parancsnok volt harcosaiból már fel is fogadott háromszázat. Velük akar Magyarországra utazni, hogy “felelősségre vonja” a veszprémi incidens kirobbantóit – írta a hírportál, amely azonban nem adott bizonyítékokat állításaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik