Belföld

Orbán számít az SZDSZ-re

A Fidesz elnöke Fodor Gábornak címzett levelében azt írja, töretlenül bízik abban, hogy minden politikai erő belátja végre, hogy az ország érdeke a legfontosabb, ezért várja az SZDSZ támogatását.

Orbán szerint a kormány elmozdítása és új választások kiírása érdekében kellene összefogni, és ebben számít az SZDSZ támogatására is. A Fidesz elnöke így válaszolt csütörtökön Fodor Gábor liberális pártelnöknek, aki korábban pártok közötti megállapodást javasolt Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek küldött levelében. Az SZDSZ elnöke azért írt levelet, mert szerinte a válsághelyzet miatt le kell zárni a konfliktusok korszakát: Magyarországnak cselekvőképes kormányra és felelős ellenzékre van szüksége.

Orbán Viktor válaszlevében azzal egyetértett, hogy ma Magyarországon összefogásra van szükség, a Fidesz azonban, mint írta, egy hibás kormányzati politikával szemben, az emberekkel akar összefogni.

Úgy fogalmazott: az Országgyűlés ellenzéki pártjai eddig nem tudtak együttesen fellépni a „válságot félrekezelő kormány elmozdítása” és új választás kiírása érdekében. „Töretlenül bízunk abban, hogy végül minden politikai erő belátja: az ország érdekei előbbre valóak a pártérdekeknél. Ebben számítunk az SZDSZ, és személyesen az Ön támogatására is” – írta Fodor Gábornak.

A Fidesz elnöke szerint ugyanis a válság eredményes kezeléséhez új kezdetre, új politikára, valós társadalmi felhatalmazásra van szükség, ennek előfeltétele pedig új országgyűlési választások kiírása, lehetőleg az európai parlamenti választással egy időben.

A Fidesz megítélése szerint a gazdasági válság Magyarországot megrendítő hatásának oka a kormánnyal és a kormányzati politikával szemben fennálló súlyos bizalmi és hitelességi válság – írta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik