Belföld

Új Volvo buszok a a Budapest-Vác vonalon

A Volánbusz Zrt. 1,2 milliárd forintért 17 új Volvo buszt vásárolt, amelyeket a Budapest-Vác útvonalon állít üzembe. A járművek tartós lassító fékkel, légkondicionálóval, környezetbarát motorral és fejtámlás ülésekkel vannak felszerelve.

A Volánbusz 943 buszból álló flottája folyamatosan megújul. Ezelőtt 2 évvel még 12 év volt az átlagos életkor, mára ez 9,4 évre csökkent. A most vásároltakkal együtt jelenleg 49, a legkorszerűbb igényeknek megfelelő Volvo busz közlekedik a társaság járatain.

A Volánbusz, mint a közép-magyarországi régió legnagyobb autóbuszos szolgáltatója, az agglomeráció északi részén évi 2 millió utast szállít, és buszai évente 1,5 millió kilométert futnak.
A most üzembe álló új szerzemények a Budapest-Dunakeszi-Göd-Sződliget-Vác és a Budapest-Dunakeszi-Fót útvonalon futnak.

Az új, egyenként 70 millió forintba került, 120 utas szállítására képes – 6 fokozatú nyomatékváltóval és a tartós lassító fékkel rendelkező – buszok légkondicionálóval felszereltek, színezett ablakok, függönyök, fejtámlás ülések szolgálják a kényelmet. A környezetbarát motor pedig mérsékelt arányban bocsájt ki káros anyagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik