Belföld

Horogkeresztet küldtek Suchmannak

Horogkereszttel és rossz németséggel megírt fenyegető szavakkal telefirkált, „bombaimitációt” rejtő táskát tettek Suchman Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő marcali irodája elé.

Az irodavezető talált rá az ajtó előtt egy telefirkált táskát és koszorút tartalmazó küldeményre, amelyet gyanútlanul bevitt az irodába. Suchman Tamás késő délután értesült a küldeményről, ezután rendőrségi bejelentést tett.

A fekete szalagos tobozkoszorú alatt egy régi munkástáskában vezetékkel átkötött tégla lapult fémcsővel. Suchman Tamás szerint a bombaimitáció és a táskára írt szöveg “SCHMUTCING = Dávid-csillag = MORD, TOD IHR DRAUF” (mocskos = zsidó = gyilkos, halál rád) a horogkereszttel újfasiszta fenyegetést jelenthet hibás németséggel.

A képviselő közölte: ő a származását, a vallását sosem tagadta, és pályafutása alatt nem ez az első fenyegetés, amelyet kapott, de sosem hagyta magát megfélemlíteni.

A bejelentés után a rendőrség lezárta az MSZP-iroda környékét. Budapestről érkezett a helyszínre tűzszerész, aki megállapította, hogy nem bomba, hanem bombaimitáció volt a táskában. A lezárást ezután megszüntették, de a helyszíni szemle még tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik