Belföld

Erősít a rendőrség Miskolcon

Több rendőrt vezényelnének a miskolci közterületekre, meghirdetik a zéró toleranciát, és a rendészeti tárca segítségével gyarapítanák a térfigyelő kameráka számát – közösen lép fel a miskolci bűnözés ellen a minisztérium és a város.

A rendőrség közterületi jelenlétének növelése érdekében a megyei rendőrfőkapitány áttekinti, hogyan lehet a közterületekre további erőket vezényelni, megerősítik a kutyás szolgálatokat, és Miskolcra vezényelnek egy csapaterős századot. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium partnerséget vállal további miskolci térfigyelő kamerák elhelyezésében, és szorosabb együttműködést kezdeményez a rendőrség és a bűnmegelőzésben közreműködő szervezetekkel, mint például a közterület felügyelettel, polgárőrséggel, városőrséggel.

A meglévő problémák kizárólag rendészeti eszközökkel nem oldhatóak meg – hangsúlyozza a rendészeti tárca közleménye Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter és Juhász Gábor rendészeti államtitkár, Káli Sándor Miskolc város polgármestere találkozója után.

Ezért javasolják, hogy az „Út a munkához” program keretében települési közbiztonságot erősítő tevékenység is finanszírozható legyen. Együttműködnek továbbá egy lakossági bűnmegelőzési jelzőrendszer kísérleti kiépítésében, amely a szociális jelzőrendszerhez hasonlóan közvetlen kapcsolatot teremthet az állampolgárok és a közbiztonságért felelősök között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik