Belföld

Bűnszövetkezet tagjaként csalt az SZDSZ-es?

A gyanú szerint szervezetten követett el bűncselekményeket a szabad demokrata Gál György.

Bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség szerdán az erzsébetvárosi ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét – tudatta közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke a vállalkozóval szándékegységben, az értékbecslő segítségével, szervezetten rendszeres haszonszerzésre törekedve, több ingatlan megvásárlásának a támogatása útján, 2003. és 2004. évben több hasonló bűncselekményt követett el – tartalmazza Keresztes Imre főügyész közleménye.

A gazdasági bizottság előzetes letartóztatásban lévő elnökét, a szabad demokrata Gál Györgyöt a főügyészség jelenleg összesen csalással, vesztegetéssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítja.

A VII. kerületi önkormányzatnak a nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekmény-sorozattal összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg. A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke összesen 305 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a közreműködésért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik