Belföld

Nem bízik a rendőrségben a csepeli gyilkosság gyanúsítottja

A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava.

Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtök óta Deme Gábor nem tesz vallomást a rendőröknek, miközben korábbi vallomásait fenntartja.

Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a kérelmét azzal indokolja, hogy a rendőrség félretájékoztatja a közvéleményt, ami ez egész ügy kimenetelét rossz irányban befolyásolhatja – írja a napilap.

A megszaporodott bűncselekmények miatt térfigyelő kamerák telepítését kezdeményezi Csepelen az oktatási intézményeknél a kerületi Fidesz-KDNP frakció.

A képviselőcsoport továbbra is fenntartja Németh Szilárd frakcióvezető 2008. december 31-én kezdeményezett javaslatait, amelyeket a Csepelen elszaporodott gyújtogatások és egy december 30-i lövöldözés hatására javasolt. Mint írták, sajnálatos, hogy azóta egy kettős gyilkosság és újabb gyújtogatások is történtek.

A csepeli képviselő-testületnek írott előterjesztés emlékeztet arra, hogy a tűzoltóság szerint 2008. második féléve óta már 22 alakalommal 37 autót gyújtottak fel, a lakosság anyagi kára elérheti a 100 millió forintot.

Szilveszter előestéjén a kerület egyetlen természetvédelmi területén, a Tamariska-dombon lövöldöztek ismeretlenek. A cselekedetet súlyosbítja, hogy nemcsak természetvédelmi területről, hanem családi házaktól ölelt pihenő-közterületről van szó, és a Tamariska-dombon óvoda is működik.

A legszörnyűbb eset mindezek ellenére az újév elején történt iskolai kettős gyilkosság. Az esetet az ismert tragikus és megdöbbentő körülményeken túl súlyosbítja, hogy mindez egy oktatási intézményben történt – írta a frakcióvezető.
Az előterjesztés szerint a térfigyelő kamerákat az iskolák, óvodák és bölcsődék bejáratai előtt kellene elhelyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik