Belföld

Halálosan megfenyegették, visszalépett John Emese

A Magyarok Nyilai fenyegetésének hatására visszalépett a jelöltségtől a ferencvárosi időközi választáson az SZDSZ jelöltje, John Emese. Az SZDSZ a szélsőségek elutasítására kérte a szavazókat.

Nem indul a ferencvárosi időközi választás második fordulójában John Emese – tájékoztatott pénteken meghozott döntéséről a Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivői testülete (ÜT) közleményben.

Egyben arra kérik a választókat, hogy szavazatuk a második fordulóban egyben a szélsőségek elleni fellépés is legyen. “Ma már kevés, hogy mi, demokraták vagyunk a csendes többség: valódi, hangunkat hallató többséggé kell válnunk ahhoz, hogy honfitársaink biztonságban, fenyegetettség nélkül élhessenek Magyarországon” – írják.

“Az SZDSZ saját eredményével elégedett, ugyanakkor a demokráciát fenyegető, intő jelnek tartja a szélsőjobboldali Jobbik erős szereplését” – írják, azt hangsúlyozva: valamennyi demokratikus erő felelőssége, hogy a politikai apátia, a választói kiábrándultság és a közéletben való alacsony állampolgári részvétel olyan erők megerősödéséhez vezet, “amelyek nem pusztán a demokratikus berendezkedést, hanem honfitársaink nyugalmát is veszélyeztetik”.

Közleményük szerint ez a választási első forduló nemcsak a kialakult eredmény miatt jelentett fordulópontot a kampányban, hanem azért is, mert John Emesét az elmúlt héten halálosan megfenyegette “a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet, az a szélsőjobboldali, a Jobbik eszmeiségét magának valló alakulat, amely a tavalyi évben több Molotov-koktélos támadást, gyújtogatást, és egy közszereplő megverését vállalta magára”.

Az ÜT John Emesével egyetértésben “úgy döntött, hogy sem a jelöltet, sem családját, sem születendő gyermekét nem teszi ki ilyen fenyegetettségnek” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik