Belföld

Vízözön a Szépvölgyi úton

Kedd éjszaka baleset során egy autó kidöntött egy tűzcsapot a Szépvölgyi út és a Montevideo utca kereszteződésében, amelynek során 10 méteres vízoszlop csapott ki a mellette álló utazási irodára, és az útra. A tükörjégre homokot szórtak, a közlekedésben szerda reggel nincs fennakadás.

Kidöntött tűzcsap árasztotta el vízzel a fővárosi Szépvölgyi út egy szakaszát kedden éjszaka. A II. és III. kerület határán, a Montevideo utca és a Szépvölgyi út kereszteződésében egy Opel és egy Mazda személygépkocsi ütközött, utóbbi a járdán letarolta a gyalogosvédő oszlopokat, kidöntött egy jelzőtáblát, maga alá gyűrt egy tűzcsapot, végül beton villanyoszlopnak ütközve állt meg – derül ki a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

közleményéből.
A letört tűzcsapból ömleni kezdett a víz, sokáig 10 méternél is magasabb oszlopban, részben rá az Ürömi köz sarkán álló utazási iroda épületének tetejére. A két órán át ömlő víz bejutott az utazási iroda pincehelyiségébe, elárasztotta a Szépvölgyi utat, s a lejtőn lefelé a Bécsi úton át egészen a Lajos utcáig folyt.

Több helyen az úton és a járdán tükörjég alakult ki. A tűzoltók a pincéből több elektronikus eszközt hoztak fel, nehogy elázzanak, valamint lehúzták a személygépkocsit a kidőlt tűzcsapról. Miután a Fővárosi Vízművek szakembereinek sikerült elzárniuk a vizet, a közterület-fenntartók homokkal szórták fel az utat. A baleset miatt az Ürömi köz és a Bécsi út között a Szépvölgyi utat teljes szélességében le kellett zárni.

Szerda hajnalban a FigyelőNet helyszínen járó tudósítója szerint fennakadás nem észlelhető a közlekedésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik