Belföld

Javult hazánk politikai kockázati besorolása

Magyarország, amelynek politikai kockázatait a gazdasági válság paradox módon csökkentette, a 2008 tavaszi 12-13. helyéről a 6-8. helyre lépett előre - tartalmazza a Vision Consulting 24 kelet-európai országra vonatkozó vizsgálat eredménye.

A térség országainak kockázati besorolása az elmúlt fél évben több helyen jelentősen módosult. A legtöbb pozitív változás Szerbiában, Litvániában és Örményországban, a legtöbb negatív elmozdulás Csehországban, Grúziában és Montenegróban történt.

Szlovákia és Szlovénia, valamint két balti ország, Észtország és Litvánia állnak a Vision Consulting által második alkalommal nyilvánosságra hozott kelet-európai politikai kockázati lista élén.

Összességében, mind a 24 országot egyben számolva, meglepő módon, enyhén csökkent a térségben a politikai kockázat. A legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolták az országok politikai kockázatát, a gazdasági világválság, illetve az erre adott rövid távú politikai válaszok voltak, továbbá az ettől függetlenül, menetrend szerint bekövetkező politikai események, mint például a választások, fontos parlamenti szavazások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik