Belföld

Börtön jár az áramlopásért

A villanyszámla-hátralékok, büntetések, kamatok már régóta jóval magasabb összegre rúgnak, mint a befolyó jövedelmek, ezért lopják az áramot az emberek életveszélyes módszerekkel - írta a Népszabadság.

Áramlopásért börtön vár az észak-borsod megyei Sajókaza munkanélküli családjaira, pedig az érintetteknek esélye sincs arra, hogy valaha is fizetni tudják a számláikat. A lapnak azt mondták, az áramot azért “lopják”, mert a villanyórájukat már régen kikötötték.

A helyi áramszolgáltató ellenőrei több mint 15 éve rendszeresen járnak ki rendőri kísérettel a sajókazai romatelepre, hogy “rajtakapjanak” néhány tucat családot a szabálytalan áramvételezésen. Nem azért lopom az áramot, mert tolvaj vagyok, hanem mert nincs állásom, nem tudom fizetni a számlát – mondja egyikük. Egy nyolcgyermekes “visszaeső” asszonyt például két év tíz hónap szabadságvesztésre ítéltek áramlopás miatt.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a családokkal szemben eljáró hatóságok köréből az elmúlt 15 évben senki sem akadt, aki a jog szerint járó segítséget felkínálta volna az érintetteknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik