Belföld

Tarlós revansot venne Demszkyn

Tarlós István azt szeretné, ha a szűk két év múlva esedékes főpolgármesteri választáson revansot vehetne Demszky Gáboron - írta az Index.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője az Indexnek adott interjújában azt mondta, ma rendetlenséget lát Budapesten, ezért városvezetőként a tereprendezés lenne a feladata. Tarlós István az MSZP-ben nem lát olyan személyt, aki kinőtte volna magát a főpolgármesteri feladatra, ezért nem tartja kizártnak, hogy újra az SZDSZ-es Demszky Gábor legyen az ellenfele, aki őt két éve szoros eredmény mellett győzte le.

Az ellenzéki politikus bár a metróberuházást alapjaiban elhibázottnak tartják, mégis támogatják, mert az építkezés leállítása hihetetlen károkat okozna a városnak. Számításai szerint a 4-es vonalon a “legjobb esetben” is csak 2012 derekán utazhatnak majd a budapestiek.

Arra a kérdésre, mi lett a ciklus elején, mindenki által szorgalmazott együttműködésből, azt mondta, úgy látja, Demszky Gábor számára az együttműködés azt jelenti, ha valaki őt támogatja. Jelezte ugyanakkor azt is, hogy az elmúlt három hónapban gyakrabban beszéltek egymással, mint korábban, és az utóbbi időben nem volt személyes vitájuk sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik