Belföld

Sűrűbben járnak a BKV éjszakai járatai szilveszterkor

Sűrűbben járnak a BKV éjszakai járatai december 31-én és néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek - közölte a főváros közlekedési cége kedden.

A közlemény szerint az év utolsó napján a kisföldalatti teljes üzemidőben közlekedik. Az éjszakai járatok közül a 906-os busz helyett egész éjjel jár a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően hajnali 2 óráig 7-8, majd tovább 10 percenként. A Fogaskerekű december 31-én óránként közlekedik. A járatok a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.24 és 4.24 között indulnak.

A járatok üzemidőben az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. Január 1-jén munkaszüneti, január 2-án és 3-án szombati, január 4-én ismét a munkaszüneti, január 5-étől pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

A cég közleménye szerint rendezvény miatt változik két BKV járat útvonala: december 31-én 16.00 órától január 1-jén körülbelül 4.30-ig lezárják az Andrássy utat, a Liszt Ferenc tér és az Eötvös tér között, valamint a Nyugati téren a Nyugati pályaudvar parkolóját, ezért a 105-ös, illetve az éjszakai 979-es autóbuszok a Gyöngyösi utca, illetve a Bosnyák tér irányában a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera és az Oktogon megállóhelyek helyett az Arany János utcában, a Podmaniczky utcában, a Nyugati pályaudvarnál, az Izabella utcában és a Vörösmarty utcában veszik fel az utasokat, a Deák Ferenc tér felé pedig a Podmaniczky utcában, a Nyugati pályaudvarnál, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Arany János utcánál állnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik