Belföld

Kettős bűntett a cédulázás

Két bűncselekményt is elkövet, aki a képviselőjelölt-állításhoz postaládákból lopott ajánlószelvényeket használ fel - írta a Népszabadság a ferencvárosi "cédulázással" összefüggésben.

Tóth Zoltán nemzetközi választási szakértő szerint akik a cédulákért feltörik a levélszekrényeket, személyes adatokkal élnek vissza, míg az ezeket felhasználók választási bűncselekményt követnek el. A szakértő úgy látja, az igazságszolgáltatás nem veszi komolyan a választási bűncselekményeket.

Korábban az Országos Választási Iroda vezetőjeként 100-150 feljelentést tett választásonként, többségüket többes szavazásért, ám az esetek zömében el sem rendelték a nyomozást.

Ferencvárosban január 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, mivel Gegesy Ferenc (SZDSZ) szeptember 15-én lemondott mandátumáról.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.