Belföld

Best of FN Tudósító 2008

Volt idén bécsi foci-Eb-döntő, pekingi olimpia, Sziget, balatoni szállodatűz, kánikula és özönvízszerű ítéletidő, kettős szivárvány és napfogyatkozás, valamint útfelújítások és –lezárások, hídlezárások és -átadások – az FN Tudósítók pedig mindenhol ott voltak. Évzárásképpen a 2008-as év legjobb FN Tudósításait válogattuk össze, arra biztatva az olvasókat, hogy a következő évben is maradjanak ugyanolyan lelkes tudósítók, mint idén.


Texys
egy ritka természeti jelenséget kapott lencsevégre: egy tornádót örökített meg Karancslapujtőn áthaladva. A Nógrád megyei Ipolytarnócon augusztusban átvonult vihartölcsér a településen 15 lakóházat rongált meg.

Nézze meg Texys felvételét a tornádóról!

Nézze meg Texys felvételét a tornádóról!

Nico nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy górcső alá vette a villamosenergia-fogyasztásról 1978 óta kapott számláit. A három évtizedet átölelő gigaösszeállításában a szolgáltató kiszámlázásait érintő változásokat boncolgatta, mint például a havonkénti számlázás bevezetését, valamint az egységárak változásait.

Nézze meg nico gigaösszeállítását!

Nézze meg Nico gigaösszeállítását!

Jakics a tőzsdeválság egyik hatásáról tudósított: mennyire rázták meg a tőzsdei ingadozások egy VIII. kerületi színesfémfelvásárló-telep nyitva tartását.

Nézze meg jakics tudósítását!

Nézze meg Jakics tudósítását!

Por67 – Brüsszelből tudósítva – egy meghökkentő óriásplakátra hívta fel az FN figyelmét. Bartók és Ligeti műveiből koncertet rendeztek februárban Belgiumban, és a Magyarországot is népszerűsíteni hivatott óriásplakáton egy mosolygó roma család hirdette a belga Rádiózenekar magyar zeneszerzők műveit megszólaltató hangversenyét. Rövid tudósítása annyira felkeltette lapunk érdeklődését, hogy a FigyelőNet alaposabban utánajárt a plakátügynek, és Brüsszelből romáknak látszunk címmel egy cikk is készült a FN-en.

Nézze meg Por67 tudósítását!

Nézze meg Por67 tudósítását!

Egyik rendszeres tudósítónk, Somasok Felhők II. című összeállítása vált szerkesztőségünk egyik kedvencévé. Somasok, aki az égbolton úszó felhőkbe élénk fantáziájával különféle alakokat képzelt, a Természet és a Humor kategóriába egyaránt beillő képsorozatot tett közzé.

Nézegesse Somasok felhőfantáziáit!

Ogre ellenfényben – nézegesse Somasok felhőfantáziáit!

Egy másik rendszeres tudósítónk, Mészáros Gábor a nyári fővárosi közúti rekonstrukciókat gyűjtötte össze. Képriportjában helyzetjelentést adott a legjelentősebb út-, metró-, és hídépítések állapotáról. Összeállítása egy önálló cikk formájában is helyet kapott a FigyelőNet címlapján.

Nézze meg Mészáros Gábor közlekedési helyzetképét!

Nézze meg Mészáros Gábor közlekedési helyzetképét!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik