Belföld

Kétszáz tanút hallgattak ki a kiskunlacházi gyilkosság nyomán

Hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében - hangsúlyozta Ármos Sándor rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya, amikor a megye biztonsági helyzetének idei alakulásáról, a rendőrség jövő évi feladatairól nyilatkozott.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a novemberben meggyilkolt kislány ügyében indított nyomozás során már kétszáznál több tanút hallgattak ki. Szavai szerint “szorul a hurok” az elkövető körül. Ármos Sándor emlékeztetett arra, hogy tavaly négy gyilkosság történt a megyében, az idén három, és a megyei rendőrök valamennyi elkövetőt néhány hónapon belül kézre kerítették.

A dandártábornok elmondta, hogy az idén a tavalyihoz és az azt megelőző 4 évihez hasonlóan hozzávetőleg 40 ezer bűncselekményt regisztráltak decemberig Pest megyében, ez pedig kedvező eredménynek nevezhető, mert a fővároshoz képest itt évek óta eleve kevesebb rendőr szolgál, miközben a lakosság lélekszáma és az agglomerációba települő kereskedelmi centrumok, ipartelepek száma folyamatosan gyarapodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik