Belföld

Molnár Csaba: Gaskót a Fidesz bujtotta fel

A közlekedési miniszter szerint a Fidesz áll a vasutassztrájk mögött. Az ellenzéki párt szerinte így akarja megbuktatni a kormányt.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy politikai indítékok állnak a vasutassztrájk hátterében – mondta Molnár Csaba közlekedési miniszter hétfőn kormányszóvivői tájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva.

“A Fidesz részéről tudatos rombolás zajlik. A Fidesz elnöke a saját honlapjára feltett videoüzenetében – amit még a vasutas sztrájk kezdete előtt rögzítettek – elismerte, hogy sztrájkokkal kívánják megbuktatni a kormányt, kikényszeríteni az előrehozott választást.”

Molnár szerint ezzel közvetett módon a Fidesz elnöke elismerte, hogy hatalmi ambíciói kielégítése érdekében, a zűrzavarban, a károkozásban, a karácsonyi ünnep hangulatának a tönkretételében érdekeltek. Ezekhez a törekvésekhez Gaskó István, a VDSZSZ elnöke asszisztál akkor, amikor közreműködik a sztrájk intézményének lejáratásában, a sztrájk pártpolitikai eszközzé silányításában.

A vasutassztrájkot nem támogatja a szakszervezetek, a vasutasok, a lakosság többsége – jelentette ki a miniszter. A kormány nem vehet részt a sztrájk pártpolitikai eszközzé való lealacsonyításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik