Belföld

Felborult egy mentő a fővárosban

Személyautóval ütközött, majd ennek következtében felborult egy mentőautó Budapesten a XI. kerületi Hamzsabégi és Bartók Béla út kereszteződésében hétfő délelőtt - közölte az rendőrség az MTI-vel.

A mentő a megkülönböztető jelzését használva haladt át a lámpa zöld jelzésén, amikor a kereszteződésben egy személyautóval ütközött és felborult – tudatta a hírügynökséggel Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A mentőben utazók közül nem sérült meg senki, a személyautó sofőrjének állapotáról egyelőre nincsenek információk.

Dávid Ferenc, a Szamaritánus Mentőszolgálat munkatársa elmondta: a személyautó a Tétényi úton szabálytalanul előzte meg az álló kocsisort és a piros jelzésen áthaladva ütközött a szabályosan közlekedő mentőautóval.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtügyeletese közölte: a kereszteződést részlegesen lezárták a műszaki mentés idejére, ezért a környéken nagy torlódás alakult ki. A Tétényi és a Bartók Béla úton feloldották az útzárat, de még dugóra kell számytani a környéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik