Belföld

Nincs egyezség a MÁV-nál

Nem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között a vasárnap 17 órakor kezdődött egyeztetésen a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetést hétfőn 17 órakor folytatják.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az egyeztetést követően elmondta, hogy nem haladt érdemben a tárgyalás sem a sztrájkkövetelésről, sem a még elégséges szolgáltatásról. A szakszervezet továbbra is 250 ezer forintot követel minden vasutasnak a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék kiszervezési pótlékot kér a leányvállalatok dolgozóinak. Az egyeztetés után ülésezik a sztrájkbizottság, és dönt a további lépésről.

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke elmondta: a vasúttársaságoknak nincs jogi és gazdasági alapjuk a szakszervezet követeléseinek teljesítésére. Vasárnap este Budapesten csak a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, a Nyugati és a Déli pályaudvar működik. A Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára és Esztergomba. A Déliből pedig Székesfehérvárra, Győr felé, Pusztaszabolcsra és Dunaujvárosig lehet eljutni vonattal – közölte a MÁV.

Miskolcon sztrájkolnak

Budapest környékén, Rákoshegy-Újszász-Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi vonatok és a Szeged felőliek Kőbánya-Kispestig közlekednek, illetve innen indulnak. Rákoson, Aszódon és Hatvanban sztrájkolnak, ezért csak Pécel és Gödöllő között jár egy-egy vonat, de Budapestre nem tudnak eljutni innen. A szolnoki pályaudvar is üzemel, továbbá a ceglédi is.

Munkába állt a Nyugati (MTI)

Munkába állt a Nyugati (MTI)

Miskolc Tiszai pályaudvaron sztrájkolnak, ezért Ózd felé, továbbá Hidasnémeti, Szerencs felé nincs vasúti összeköttetés. Nyékládháza és Hort-Csány között járnak a vonatok. Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok, Mátészalkán nem járnak. Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik.

Balatonra el lehet jutni

Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják utasainkat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Szombathely állomás még mindig nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatoknak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnét továbbközlekedhetnek vonatokkal.

A dél-balatoni vasútvonalon most közlekednek a vonatok, akadozik viszont a közlekedés Kaposvár térségében.

Ajánlott videó