Belföld

Indulnak vonatok a Déliből

Újra fogad és indít vonatokat a budapesti Déli Pályaudvar, a Nyugati is üzemel, a Keletiből azonban továbbra sem indulnak és érkeznek a szerelvények – közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A vasúttársaság és az érdekképviselet közötti egyeztetések vasárnap délután folytatódnak.

Azok, akik a forgalomirányításban részt vesznek, felvették a munkát a Déli Pályaudvaron, de pontosan nem lehet tudni, hogy hányan dolgoznak jelenleg – mondta Kavalecz Imre. A Keleti Pályaudvar továbbra sem fogad és indít vonatokat, a szerelvények ugyanis nem jutnak el erre az állomásra a kőbánya-felsői sztrájk miatt – fűzte hozzá. Szolnok és Gödöllő felől Rákosig járnak a vonatok. Miskolc Tiszai Pályaudvaron továbbra sem járnak a szerelvények, a Debrecen és Nyíregyháza térségében közlekedhetnek a helyi személyvonatok, Debrecen és Szolnok között távolsági szerelvények is járnak majd.

Békéscsabáról el lehet jutni Szolnokig. Szegeden, Pécsett és Kaposváron viszont továbbra sem közlekednek vonatok. Szombathelyről autóbuszok szállítják külső állomásokra az utasokat, a nemzetközi járatok továbbra sem közlekednek – hangsúlyozta Kavalecz Imre. Szombaton a 3200 vonatból 1200-1500 közlekedett, ezek viszont nem menetrend szerint, hanem késéssel jártak. Hasonló helyzetre számítanak vasárnap is – mondta a sajtófőnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik