Belföld

Nagy forgalom várható Ferihegyen

Nagy forgalomra és a tranzitba lépés előtt legalább 20-25 perces sorban állásra kell számítani a ferihegyi repülőtéren szombaton délelőtt.

A Budapest Airport (BA) vezetőinek és a sztrájkoló szakszervezetek képviselőinek tárgyalása szombaton 11.00 órakor folytatódik.

Szollár Domokos, a BA szóvivője a MTI kérdésére elmondta: a reptér 2B termináljának négy utasbiztonsági kapuja teljes kapacitással működik, így a reggeli órákban nem volt sorban állás és járatkésés sem.

Kiemelkedő forgalom

Az év végi ünnepek közelsége miatt a máskor csendesnek számító szombat délelőttön azonban kiemelkedően magas forgalomra kell számítani a repülőtéren – emelte ki a BA szóvivője.

A déli órákban rendkívül sok és várhatóan zsúfolásig megtelt gép – köztük egy New York-i és számos fapados járat – indul Ferihegyről, ezért 10 óra és 13 óra között mintegy 2 ezer ember érkezésére lehet számítani a 2B terminálon – fejtette ki a cég szóvivője.

Törlés nem lesz

Szollár Domokos megjegyezte: a nagy forgalom miatt előfordulhatnak néhány perces járatkésések, ugyanakkor törlésre várhatóan nem kerül sor szombaton.

A szóvivő tájékoztatása szerint szombaton 11.00 órakor folytatódhatnak a tárgyalások a reptéri sztrájkban érintett felek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik