Belföld

Akár fehér karácsonyunk is lehet

Szombaton az átmeneti felhőzet-felszakadozás után északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már szórványosan várható eső, havas eső, főként a hegyekben kisebb havazás. Kedden és szerdán havazhat, csütörtökön pedig csak hideget jósolnak a meteorológusok.

Vasárnap délelőtt -2 és 2 Celsius-fok között várható a hőmérséklet, délután pedig 3-6 fok között. Az éjszakai órákban átmenetileg többfelé várható eső, havas eső. A reggeli órákra lassan eláll a csapadékhullás, nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél a nyugati és középső országrészben ismét megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökések kíséretében, az északkeleti megyékben mérsékelt lesz a légmozgás. A délelőtti órákban változóan felhős, többé-kevésbé napos időjárás valószínű.

Az átmeneti felhőzet-felszakadozás után északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon már szórványosan várható eső, havas eső, főként a hegyekben kisebb havazás. Az északnyugati szél lassan mérséklődik, majd nyugati irányból időnként megélénkül.

Téliesre fordul időjárásunk. A Nyugat-Európában terjeszkedő magasnyomású rendszer keleti peremén keddtől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a Kárpát-medencébe, erős lehűlést eredményezve az ünnepekre. Vasárnap és hétfőn még viszonylag enyhe levegő tölti ki medencét, vasárnap számottevő csapadék nélkül, hétfőn egyre többfelé eső, havas eső várható. Kedden viharos északnyugati szél kíséretében a bezúduló hideg levegőben szórványosan kisebb havazás, hózápor lehetséges. Szerdán, szenteste napján szórványosan fordulhatnak elő hózáporok, csütörtökön, az ünnep első napján nem várható számottevő csapadék. A hőmérséklet télies értékeket vesz fel, az éjszakákban tartósan megjelennek a fagyok, és a nappali felmelegedés is fokozatosan csökken.

Bővebben az FN időjárási oldalán >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik