Belföld

Még az ajánlócédulát sem tudta összegyűjteni az MDF

Nem indulhat az MDF-es Dézsi Mihály a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson, mert nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 750 érvényes ajánlószelvényt - erről a helyi egyéni választókerületi választási bizottság döntött.

A választási bizottság csütörtöki határozata szerint Dézsi Mihály ugyan leadott 827 ajánlószelvényt, azonban ebből 145 érvénytelen volt, így elutasították, hogy elindulhasson a választáson.

Dézsi még pótolna

Dézsi Mihály azt mondta: a kopogtatócédulák leadási határideje péntek délután négy órakor jár le. Hozzátette: azokat a kopogtatócédulákat, amelyeket a helyi egyéni választókerületi választási bizottság nem fogadott el érvényesnek, még a pénteki nap folyamán délután négy óráig pótolni fogják.

Közölte: minden adott arra, hogy a 750 érvényes ajánlószelvény összegyűljön, nyilvántartásba vegyék, és indulhasson a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson.

Az MDF novemberben jelentette be, hogy Dézsi Mihályt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt szóvivőjét indítja a választáson. A nyugalmazott rendőr ezredes péntekre még sajtótájékoztatót hirdetett meg arról, hogy az MDF önkéntes járőrszolgálatot indít a IX. kerületben, az eseményt azonban csütörtökön este lefújták.

Gegesy helyére keresnek új embert

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból is.

Az MSZP Bánsághi Tamást, a kerület alpolgármesterét indítja a választáson, a Fidesz Bácskai János helyi választókerületi elnököt, az SZDSZ pedig John Emesét, a párt fővárosi frakcióvezetőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik