Belföld

Keletről jön az eső

Egész nap borult, felhős lesz az ég, kelet felől egy ciklon érkezik, ami kedden még csak keleten hoz komolyabb csapadékot. A hőmérséklet délután 5 és 10 fok között alakul.

Reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, délnyugaton többfelé, a Dunántúl más részein szórványosan, a Dunától keletre csak néhány helyen várható kisebb eső. A Dunántúl nagy részén és a középső országrészben élénk lökések kísérik a délkeleti szelet, míg keleten és a délnyugati határszélen gyenge lesz a légmozgás. Az utóbbi, szélvédett területeken ködfoltok is képződnek. A hőmérséklet délelőtt 1 és 7 Celsius-fok között alakul.

Délután is marad a borult idő, legfeljebb keleten vékonyodik el egy-két helyen a felhőzet. A Dunántúl középső és déli részén többfelé, másutt elszórtan várható eső, zápor; délnyugaton már jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A keleti, északkeleti megyék kivételével élénk, olykor erős lesz a délkeleti szél. A délutáni hőmérséklet 5 és 10 fok között lesz.

Bővebb időjárási előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára

Bővebb időjárási előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára

Szerdán a mediterrán ciklon hazánkat beborító vastag felhőzetéből ismétlődő esőre, záporra kell számítani. Csütörtökön nyugat felől lassan csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, ám a megerősödő északnyugati széllel néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik