Belföld

Januárban költözik az MSZP

Az MSZP január 8-án veheti birtokba a VI. kerületi Jókai utcai új székházát, amelyet az eladott Köztársaság téri épület árából vett és újítatott fel - közölte Nyakó István, a párt szóvivője.

A költözés már megkezdődött, a pártnak december 31-ig kell elhagynia a Vérmező úti bérleményt. A felújított VI. kerületi épületet azonban csak január 8-tól veheti át a párt, de addig sem marad székház nélkül, egy Thököly úti épületben veszik fel a telefonokat – mondta a szóvivő.

A VIII. kerületi Köztársaság téri székházból való kiköltözés után az MSZP politikai központja a Vérmező úton volt, de a Thököly úton is voltak és vannak irodái.

Zsugorodás

Nyakó István azt mondta, az új székház kisebb lesz, mint a régi, közel egyharmada a Köztársaság térinek. Ismertetése szerint a Köztársaság téri ingatlan eladásából származó bevétel, mintegy egymilliárd forint fedezi az új székház felújításának és a költözésnek a költségeit. Hozzátette: a felújítást vállalkozókra bízták.

A szóvivő azt mondta, hogy az irodaházban, amelynek az MSZP száz százalékos tulajdonosa, helyet kapnak a párt tagozatai, platformjai, partnerszervezetei is.

Ünnepség nem lesz

Nyakó István közölte, nem szerveznek átadó ünnepséget, de a sajtón keresztül a nyilvánosságnak is lehetősége lesz az új központot megismerni.

A szóvivő kitért arra, hogy a Köztársaság téri székház eladásáról azért döntöttek több mint két évvel ezelőtt, mert a magyar történelem rendkívül tragikus pillanatai köthetők az ingatlanhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik