Belföld

Teljesen leáll Ferihegy

A ferihegyi repülőtér szombat délután 1 óráig nem tud járatokat indítani - mondta Szollár Domokos, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője. Hozzátette: a légitársaságok 1 óráig saját felelősségre indíthatnak járatokat, a várható törlésekről később adnak bővebb információkat.

A szóvivő hangsúlyozta: délután 1 óráig szünetel a jegyellenőrzés és az utasfelvétel Ferihegyen. A Malév pénteken 6 szombati járatát törölte. A ferihegyi repülőtér 2B terminálján az induló járatokat jelző utastájékoztató táblán nincs feltüntetve késés, illetve további törlés. Az érkező járatok többsége pontosan, illetve 10-30 perces késéssel érkezik.

Szollár Domokos kifejtette: a repülőtér utasbiztonsági ellenőrei közül csupán ketten vették fel a munkát a szombat reggel induló három műszakban. A BA így nem tudja garantálni az utasok átvizsgálását a légitársaságoknak, amelyek “saját felelősségükben” döntenek arról, hogy késleltetik vagy törlik szombati Budapestről induló járataikat.

Az érkező gépeket közvetlenül nem érinti az utasbiztonsági átvizsgálás hiánya, de előfordulhat, hogy a légitársaságok nem indítják el Budapestre tartó járatukat, mivel nem látják biztosítottnak a visszatérést – fűzte hozzá.

A Malév a reggeli órában elemzi a ferihegyi helyzetet, és dönt a szombat délelőtti járatok sorsáról – mondták el a légitársaságnál az MTI érdeklődésére. A légitársaság ezért azt kéri az utasoktól, hogy járatuk indulásáról érdeklődjenek a Malév call centerénél, a 06-40-212121-es számon, illetve a légitársaság www.malev.hu honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik