Belföld

Orbán: jövőre összeomlik a szocialista politika

A 2009-es év a kiégett szocialista politika összeomlását fogja hozni - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz kibővített évadzáró választmányi ülésén.

A nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság felgyorsítja a magyarországi változásokat, ez a szocialista politika összeomlásához fog vezetni – mondta Orbán Viktor, aki szerint ezt követően ismét a szabadság híveinek kell a porondra lépniük.

Kijelentette: úgy tűnik, a mi időnk következik. Mint fogalmazott: a Fidesz azt akarja, hogy Magyarország a maga ura legyen, a magyar családok a maguk urai legyenek. Orbán Viktor úgy vélekedett, Magyarország ma egy gazdasági börtönben sínylődik, amelyből a kiutat a Fidesz teremheti meg.

Az alagút végén nincsen fény, de a helyzet ennél rosszabb, hiszen gödörben vagyunk – ezekkel a szavakkal értékelte Magyarország mai helyzetét Orbán Viktor. Mint mondta, bár ilyenkor a szabály az, hogy nem ásunk tovább, a kormány mégis szorgalmasan ás, és “az országot egyre mélyebb gödörbe juttatja”. Erre példaként a politikus a jövő évi költségvetési törvényt említette, amely álláspontja szerint nem egyszerűen rossz, hanem törvényellenes. Közölte: a költségvetésnek átláthatónak, megbízhatónak kell lennie, valós adatokat kell tartalmaznia.

“Ez a költségvetés, amit elfogadott az összevásárolt képviselői voksok segítségével a kisebbségben lévő kormány, az szemben áll a hatályos magyar törvényekkel” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint rendes, demokratikus, törvénytisztelő, alkotmányos párt ilyen törvénysértő, alkotmányellenes költségvetéshez nem adhatja nevét.

A Fidesz elnöke szerint a mostani vergődő kormányzat reménytelenül alkalmatlan feladata ellátására. Kifejtette: ez az alkalmatlanság nem véltetlen, hiszen bár húsz éve megváltoztatták a korábbi rendszert, leváltották ennek a rendszernek az embereit, ám akiket akkor leváltottak, azok ma hatalmon vannak. Úgy vélte, ma ugyanazok kormányozzák az országot, mint húsz éve, és ugyanolyan csőd fenyegeti az országot, mint a rendszerváltás időszakában.

Orbán Viktor szerint a szocialisták számára saját érdekeik fontosabbak, mint a magyar emberek érdekei, egyetlen vezérelv létezik számukra, mégpedig az, hogy mindent kézbe kell tartani, akkor is, ha ezzel az egész magyar társadalmat kell gúzsba kötni.

Az igazi veszély ma már az – fejtette ki Orbán Viktor -, hogy a kormány félrekezeli a válságot. Szavai szerint a nemzetközi válság egy csörtető veszély a magyar társadalom számára, ám a magyar kormány politikája ennél sokkal nagyobb veszélyt jelent.

A Fidesz elnöke úgy vélte, a gazdasági szabadság hiánya ma alkalmatlanná teszi az országot arra, hogy átvészelje a gazdasági válságot, netán megújulva jusson ki ebből. E szabadság hiánya miatt nem tudunk élni az EU kínálta lehetőséggel sem – tette hozzá.

Értékelése szerint a kormány nem tudja a választ a kormányzás nehéz kérdéseire, s ha nincs más lehetőségük, akkor hazudnak. A politikus álláspontja szerint a kormány a válságra hivatkozva akarja elfogadtatni azokat az intézkedéseket, amelyeket a társadalom egyszer már visszautasított.

Adócsökkentés, növekedési program, kamatcsökkentés nincs, helyette brutális megszorítások vannak – összegezte a kormány lépéseit, majd közölte: mai magyar kormánynak nincs gazdaságpolitikája.

Közölte: a Fidesz olyan politikát javasol, amelynek jegyében jöjjön létre egy egyezség az aktív, értéket termelők emberek és az állami ellátásból élők között. Az állami ellátásból élők számára támogatásuk fejében biztosítják a szociális biztonságot.
Ennek kapcsán Orbán Viktor úgy vélte, a szocialisták bűne, hogy külföldről felvett hitelekből finanszírozták a szociális kiadásokat, ahelyett hogy ezt a pénzt beépítették volna a gazdaságba, s a megtermelt jövedelemből finanszírozták volna a jóléti kiadásokat.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.