Belföld

Eltűntek az utasok a Ferihegyiről

Az elmúlt napokban megszokotthoz képest rendkívül kevés indulásra várakozó utast lehet látni a Ferihegyi repülőtér 2B termináljában szombaton négykor, a jelenség feltételezhetően átmeneti.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője szerint délután 2 óra óta 3-4 utasbiztonsági kapun folyik az ellenőrzés, ami lehetővé tette a repülőtér szombat délutánonként jellemző enyhe forgalmának átvizsgálását. A társaság szóvivője hozzátette: az esti csúcsidőszak előtt 4 óra után lehet ismételten sorok kialakulására számítani. Szombat délután és este továbbra is számítani lehet szinte valamennyi induló- és érkező járat késésére, további törlések nem várhatók – emelte ki Szollár Domokos.

A BA kora délután új intézkedést vezetett be, amelynek értelmében néhány fapados légitársaság utasainak a repülőtér 2A termináljában kell bejelentkeznie a jegykezelésre. Erre azért volt szükség, hogy térben elválasszák egymástól a bejelentkezésre (“check-in”) és a felszálláshoz szükséges utasbiztonsági ellenőrzésre várakozók sorát – közölte Szollár Domokos.

A Malév már pénteken törölte hat szombati járatát, ezeken kívül nem indította a 12.50 és 17.45 óra között közlekedő hét járatát, ezek: a MA430-Tirana; MA836-Várna; MA450-Szarajevó; MA890-Marosvásárhely; MA666-Amszterdam; MA602-Brüsszel; MA522-Frankfurt. A légitársaság még pénteken törölte a MA560-Genf; MA670-Berlin; MA470-Zágráb; MA130-Odessza; MA880-Temesvár; MA868-Kolozsvár járatokat.

A reggeli órákban a légitársaság még menetrend szerint tudott üzemelni, így 13 budapesti induló gépét el tudta indítani. A repülőtér 2B termináljának üzleteiben dolgozók szerint a legtöbb utas megértéssel fogadja a kialakult helyzetet.

Az MTI helyi értesülése szerint a légitársaságok képviselői próbálnak nyomást gyakorolni a BA vezetőire, hogy üljenek le tárgyalni a szakszervezetek képviselőivel. A BA és a szakszervezetek pénteken tartottak informális találkozót, melyet a felek utólag eltérően értékeltek.

A törölt járatokra szóló jegyeket a légitársaság térítésmentesen átírja egy másik, ugyanarra a célállomásra közlekedő Malév vagy más, a oneworld szövetség taglégitársaságának járatára, vagy térítésmentesen visszatéríti a jegy árát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik