Belföld

Megkegyelmezett a Fidesz Orbánnak

Nem kap büntetést frakciójának vezetőitől Orbán Viktor, amiért hétfőn tizenegyszer szavazott az Országgyűlésben a Fidesszel szemben - tudta meg a Népszabadság.

A pártelnök a “rosszallás” mellett nem számíthat büntetésre, amiért több alkalommal is saját frakciójával szemben szavazott hétfőn a költségvetési módosítók kapcsán – mondta Répássy Róbert, a frakció igazgatója a napilapnak.

A kisebbségi kormány fennállása óta egyébként a Fidesz több mint másfél millió forint frakcióbírságot szabott ki. Pénzbüntetéssel az engedély nélküli távolmaradást szankcionálják, általában ötvenezer forinttal. Egységes frakciószavazás csak a név szerinti voksolásoknál van, egyébként lehet felmentést kérni – tette hozzá.

Szigorú a szabályozás a szocialistáknál is. Tóbiás József frakcióigazgató közölte, az igazolatlan hiányzásért 250 ezer forint, egy-egy ellentétes szavazásért 50 ezer forint büntetés jár. Ha valaki véletlenül nyom rossz gombot, annak a frakció etikai bizottsága előtt kell igazolnia tévedését – írta a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik