Belföld

Ártatlanul ült Mehmet Karcsi édesanyja

Nem volt köze az autójukban a horgosi határátkelőnél talált kábítószerhez Bogos Attilának és feleségének, Mehmet Karcsi édesanyjának a Szerb Legfelsőbb Bíróság megállapítása szerint - írta a pénteki számában a Délmagyarország.

A napilapnak Vladislav Ban védőügyvéd elmondta: a Szerb Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Szabadkai Kerületi Bíróság januárban meghozott ítéletét, így a szegedi házaspár a jogerős ítélet szerint is ártatlan.

Az ügyvéd a lapnak azt is elmondta, hogy a szabadkai bíróság a jövő héten adja vissza a magyar házaspárnak a lefoglalt személygépkocsijukat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket.

A Délmagyarország felidézte: a szegedi házaspárt tavaly november 13-án a horgosi határátkelőhelyen vették őrizetbe, miután 5,2 gramm amfetamint és 81 darab ecstasytablettát találtak kocsijukban. Bogos Attilát és feleségét letartóztatták, s az első felmentő ítéletig hetvenkilenc napot töltöttek előzetes letartóztatásban a szabadkai börtönben.

A Szerb Legfelsőbb Bíróság egyetértett a szabadkai bírósággal abban, hogy a szegedi házaspár nem tudta, hogy kábítószer van a kocsijukban. Szakértők és tanúvallomások szerint a drogot az asszony nagyobbik fia tette az autóba, amire a fiút az apja, Mehmet Tüysüz bujtotta föl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik