Belföld

Fodor bekeményít a letartóztatott párttársai ügyében

Fodor Gábor az SZDSZ jószolgálati és etikai bizottságához fordult a párt két VII. kerületi képviselőjének letartóztatása ügyében.

A politikus szerint az elmúlt hetek történései nem csak a közvetlenül érintett frakciót és helyi szervezetet, hanem az egész pártot igen nehéz helyzetbe hozzák. Fodor Gábor azt kérte a jószolgálati és etikai bizottságtól, hogy a párt alapszabályának megfelelően foglaljanak állást a képviselők elleni szankciókról, nem elzárkózva a legszigorúbb lehetőségektől sem.

Az SZDSZ elnöke indítványozta, hogy a helyzet súlyosságára való tekintettel a bizottsági állásfoglalás a lehető leghamarabb készüljön el, nem várva meg az alapszabály szerint rendelkezésre álló hatvan napot.

Az erzsébetvárosi ingatlanüggyel összefüggésben jelenleg összesen hárman vannak előzetes letartóztatásban. Gál György, erzsébetvárosi szabad demokrata frakcióvezető előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A PKKB eközben január 10-ig elrendelte K. Péter, a VII. kerületi önkormányzat pénzügyi bizottsága elnökének előzetes letartóztatását is. Az önkormányzat internetes oldala szerint a pénzügyi bizottságot Kardos Péter (SZDSZ) vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik