Belföld

Belőttek egy szikszói házba

Belőttek egy szikszói ház ablakán, a lövedék senkit nem sértett meg, a rendőrség 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki - közölte a rendőrség.

Szerdán a késő esti órákban Szikszó egyik családi házának ablakán ez idáig ismeretlen személy fegyverrel a lakás szobájába lőtt, a lövedék a leengedett faredőnyön, illetve az ablakon áthatolva a szemközti falba csapódott – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Személyi sérülés nem történt, a házban tartózkodó 61 éves férfi egyedül volt, az ágyban fekve nézte a televíziót, amikor a lövés eldördült. Elmondása szerint a helyi környezetvédelmi egyesület vezetőjeként több feljelentést tett különböző személyek és cégek ellen, melyek során a feljelentetteket komoly pénzbírsággal sújtotta az illetékes hatóság.

Az ügyben az encsi rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel bűntette miatt indított nyomozást, az eddigiek alapján olyan adat nem merült fel, ami szándékos sérülés okozására utalt volna, a leadott lövés nem személyre irányult. A rendőrség 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki – mondta Gaskó Bertalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik